Odesílání...

Náš CVRKlý e-shop v tuto chvíli spí a čeká na nový kabátek.

> celkem foto (7)

Edi Naturalis:
Když přišel ten správný čas, začaly Beskydy vonět

Máme radost, že si na naše pulty našla cestu i přírodní kosmetika. Značka Edi Naturalis to k nám na Orionku měla docela daleko, do CVRK Ostrava co by kamenem dohodil. Pleťové krémy, séra, tělové balzámy z dílny “alchymistky” Edity totiž voní vůni Beskyd. Od hlavy až k patě se díky jejím produktům obléknete do přírody. ... a máme ji i na e-shopu.

  • Editiny výrobky neobsahují vodu a jsou šetrné k životnímu prostředí.
  • Jsou bez alkoholu, bez glycerinu, bez parabenů… jednoduše bez chemie, vhodné i pro vegany.
  • K výrobě jsou používány především oleje lisované za studena, nejčastěji v BIO kvalitě, a ty nejkvalitnější éterické oleje.
  • Díky jejich obsahu mají výrobky i aromaterapeutický účinek.
  • Maceráty jsou z vlastnoručně vypěstovaných bylin, které vyrostly bez použití chemie v Beskydech pod Kazničovem.

Ovšem nejen přírodní produkty Edi Naturalis vám mohou být dobrým pomocníkem. Mnoho inspirace najdete i v příběhu značky aneb přečtěte si jak to vlastně všechno bylo, než to bylo. 


Jako malá jsem bylinky sbírala, protože to po mě bylo požadováno. Musela jsem. Už tehdy jsem ale přišla na to, že sbírání a hledání může být krásný relax, pohoda a především klid. Doma jsme chovali drůbež a s každým jarem přicházely mláďátka. Babička jim do krmení často přidávala nějakou bylinu – kopřivy, řebříček a jiné volně rostoucí dobroty. Kopřivy sbírala ona sama, já měla za úkol chodit pro ostatní. Usedla jsem si do vysoké trávy, sbírala řebříček pro malou drobotinu a věděla jsem, že mě nikdo nevidí. Nikdo. Z počátku mě tato povinnost nebavila, ale pak jsem zjistila, že čas při sběru byl najednou jen můj, jen pro mě. Byla jsem v klidu a v harmonii s přírodou. Občas jsem si jen tak lehla do trávy a koukala na oblohu, na mraky, na les. Brala jsem tu přítomnost přírody jako samozřejmost. V dětství člověk bere mnoho věcí jako samozřejmost.

Čas plynul já vyrostla, bydlela jsem v jednom městě, pak zase v jiném a stále mi něco chybělo. Pak mi to konečně došlo. Příroda! Chybí mi příroda! Její dotek, její každodenní přítomnost… její klid. … a pak jsem potkala někoho, kdo chtěl “TU STEJNOU” přírodu sdílet se mnou. A až pak … nastal ten správný čas a uvědomění si mnoha věcí. Ať už jde o vztah k sobě, k lidem, k přírodě, k celé planetě.

Základními kameny, pro mé hlubší znalosti o bylinkách, byly knihy. Vlastním jich docela hodně. Některé jsem si půjčila i v knihovně. Co jsem nenašla v knihách, bylo potřeba doplnit jinak. Absolvovala jsem školy, kurzy, workshopy i odborné konference, abych své znalosti zdokonalila. Nechyběly mezi nimi ani “Základy AROMATERAPIE“. Bylinky, které používám pro výrobu schválených kosmetických výrobků, jsou certifikované, tedy zcela BIO :). Pak už jsem jen vyráběla, zkoušela míchat vůně a hledala správné kombinace. Při tvorbě obalu jsem se inspirovala folklórem, který byl a je součástí mého života na Valašsku.

A proč Byliny Beskyd? Jsem z Beskyd a současně se tímto názvem dá zastřešit vše, co dělám. Úplně první výrobky byly masti z léčivých bylin a kořenů. Následně jsem začala vyrábět tinktury z bylin a pupenů a k výrobě přírodní pleťové kosmetiky, kterou najdete pod značkou EdiNaturalis (Edi = začátek mého jména a naturalis=překlad z latiny “přírodní”) mě přivedly moje úžasné, milující a milované dcery. Člověk nikdy neví, kam jeho kroky povedou dále. Co vím ale jistě, že láska a pevné spojení s přírodou, rostlinami a bylinkami mi zůstane natrvalo.


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek. Využitím těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookies.

Souhlasím