Odesílání...

Náš CVRKlý e-shop v tuto chvíli spí a čeká na nový kabátek.

> celkem foto (24)

Autor: Adriana Škvorová
Datum: 28.09.2022
Sekce: CVRKlé tipy

Naši milí, dnes vám představíme jen malou část bytových doplňků, které najdete na našich„ CVRKlých“ pultech. Na další dekorační designovky si budete muset počkat na příště a nebo je prostě přijďte omrknout přímo k nám.

Začněme od východu – v Ostravě. Pokud hledáte jedinečný kousek pro Váš interiér, doporučujeme v ostravském CVRKu neminout výstavní prostor dílny PAPÍROVNA. Pod taktovkou designérky Jany tam vznikají originální kousky z vlnité lepenky neboli kartonu. Možná to leckoho překvapí, ale máte-li inspiraci a slepíte-li umě kartón ke kartónu je z toho designový kousek par excellence. V repertoáru PAPÍROVNY jsou větší i menší bytové doplňky – stínidla, lustry, lampičky, boxy k ukládání všeho možného, najdete u nás i jejich nerůznější krabičky, dekorace, hry a hlavolamy.

Přesuňme se na Orionku, kde mohou, pokud chtějí, mít nadšenci do bytového designu přímo žně. Vystupte ve CVRK Orionka na stupínek a kochejte se. Tipujeme, že jako první vás zaujmou netradiční lustry ZAURA. Zajímavé, že? Materiálem jsou to vlastně příbuzní kousků od ostravské PAPÍROVNY. Lustry a stínidla ZAURA vznikají recyklací papíru a ručně, proto je tvar každé lampy jedinečný a neopakovatelný„Mojí hlavní myšlenkou je výroba produktů z obnovitelných zdrojů a tím bych chtěla podpořit ekologický přístup k přírodě. Je pro mne důležité vytvořit krásu a potěšení a přitom na výrobu využít to, co by jinak skončilo jako odpad. A doufám, že to bude důležité i pro nové majitele mých produktů.“ , říká autorka Sára.


Snad se shodneme, když si dovolíme tvrdit, že dřevo je v interiéru velmi příjemným a žádaným materiálem. A proto spěcháme hned s několika dřevěnými tipy.

Začněme u Kirman Clock´s, které vznikají kombinací voňavého dřeva a kamenů. Hodiny díky své jednoduchosti, kráse a harmonii vdechnou každé místnosti naturální prvky i moderní estetiku. Čas s nimi nezastavíte, ale radost vám určitě udělají.


Čas a dřevo
spojuje dohromady ve své malé dílně v Braníku i Honza. Tradiční technikou ručního soustružení vyrábí nástěnné hodiny, budíky,
 květináče nebo mísy pod zančkou Bohemjan. Tvoří z českých nebo evropských dřevin jako je dub, ořešák, bříza, třešeň, hrušeň a dalších. Tvary jeho výrobků jsou velmi typické a my milujeme dokonalou hladkost jejich povrchů. Pár Honzových kousků najdete na e-shopu, větší výběr ale budete mít přímo ve CVRK Orionka.


A dřevo a hodiny do třetice. Nejčerstvějším přírůstkem do CVRK rodiny je FOREST, přesněji řečeno Jan Forest a jeho originální designové kousky. Práci se dřevem miluje a neokoukané výrobky tvoří už 10 let. Opracování dřeva provádí Jan ze 100% ručně, to mu umožnuje soustředit se na ty nejjemnější detaily. Díky tomu si může být jistý kvalitním výsledkem.


Od dřeva k papíru. Pokud bychom vám měli dát tip na originální dárek téměř pro každého, musíme vám povědět o PAPERTIME. Parta hravých nadšenců vyrábí originální papírové dekorace s motivy zvířat, které si ale musíte složit sami. Svolejte dohromady celou rodinu, lepte, stavte, bavte se a buďte spolu. Společným dílkem pak vyzdobíte obývák, dětský pokoj i ložnici. Vše potřebné pro slepení dekorace (včetně návodu) najdete v praktickém balení. V nabídce máme zvířátka malá i velká – na jaké si troufnete?

A jsou tu poslední dva tipy, které Vám pomohou dostat do interiéru opravdový kousek přírody.

Znáte tillandsie? Představí vám je autorka Gabriela: Tillandsie jsou takový malý zázrak přírody a my rádi vymýšlíme, jak je ubytovat v našich domácnostech. Všechny naše produkty, jsou výsledkem láskyplné ruční práce jednoho táty s dcerou.“ Pokud vám to s rostlinami zatím moc nejde, jistě Vás potěší, že tillandsie snesou péči i méně zkušených pěstitelů. Tyto rostlinky najdete u nás na Orionce pod značkou Carambol.

Soukromý mikro les můžete mít doma, pokud si od nás odnesete instalaci Piece of Nature. Výrobky od Piece of nature kombinují design, krásu živé přírody, snadnou péči a dlouhodobou udržitelnost. Na Orionce máme větší i menší mechária, vodní ekosystémy i roztomilé řasokoule.

Přijďte si k nám pro jedinečný český handmade design.
Těšíme se na Vás,
CVRKalky


SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek. Využitím těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookies.

Souhlasím