Odesílání...

Jste milovníci dobrého pečiva? Pokud ano, seznamte se s naším Pečivákem.

Jedná se o povoskovaný vak na pečivo, který se s láskou postará o Váš chleba a další pekařské výtvory.

Máme velkou radost, že si získal takovou oblibu u vás i u nás.

 

Proč ho máme tak rádi?

  • Udrží pečivo déle čerstvé (prodlouží životnost o 3-5 dní oproti normálu)
  • Jedná se o kompromis mezi utěrkou a igelitový pytlíkem
  • Oproti obyčejné utěrce redukuje přísun vzduchu, tudíž nedochází k rychlému vysychání
  • Oproti igelitovému sáčku je však trošičku propustný, takže pečivo neplesniví
  • Je napuštěný směsí panenského včelího vosku, jojobového oleje a stromové pryskyřice - je tak omyvatelný a přirozeně antibakteriální
  • Je jednoduchý na použití i údržbu
  • Je na něj krásný pohled 

Jak je velký?

Pečivák od Vobrousku má rozměry 34x32 cm.

To znamená, že si do něj bez problému zabalíte různé typy chlebů včetně kulatých (cca do průměru 30 cm). Pojme rovněž chleba z domácí pekárny, anebo 8 rohlíků.

Jak se používá?

Aby docházelo k požadované ochraně pečiva, je nutné pečivák správně používat, ale nebojte je to lehké jako facka a navíc popsané na štítku s produktem. 

Jde hlavně o důsledné uzavírání. V ideálním případě jej při každém použití nechte chvilinku pootevřený, ať se lehce vyvětrá. 

Jaký rozdíl mezi povoskovaným vakem a povoskovaným plátnem? 

Materiálově žádný, pouze tvarový - vak je ze 3 stran sešitý. Není univerzální odpověď, co je lepší. Oboje má svoje.

Hlavní výhoda povoskovaných vaků je ještě jednodušší používání a možnost uchovávat opravdu hodně pomoučněné pečivo.  Mouka snižuje lepivost našich plátýnek a tím pak dochází k menšímu utemování pečiva. U pečiváku mouka na pečivo nevadí. Naopak standardní Vobrousky nabízejí širší využití (tzn. i mimo pečivový sektor). Rovněž jsou o něco málo jednodušší na omývání.

Záleží tak opravdu na osobních preferencích :)

 

Upozornění: Jedná se o ruční práci, navíc s přírodními materiály, a jednotlivé kousky se mohou od sebe lehce lišit.  To se nejvíce projevuje na barevnosti vosku – občas včelky opylují to, jindy zas ono… Vždy však Vobrousky kontrolujeme a Vy si mužete být jisti, že obdržíte funkčního pomocníka do domácnosti.

K výrobě Vobrousků využíváme přírodní nebělenou bavlnu - to může způsobovat, že u varianty Natur se mohou objevovat drobné částečky z nezpracované bavlny. Na funkci ani estetiku to nemá žádný vliv, uvádíme to proto, aby nedocházelo k mýlkám, že se jedná o nečistoty.

 

 Zero waste
399,- Kč

kusů

1
vložit do košíku

CO JE VOBROUSEK?
 
 
Voskovaný ubrousek na pečivo a potraviny. Jedná se o bavlněné plátno napuštěné včelím voskem, jojobovým olejem a pryskyřicí. Díky této speciální kombinaci je přilnavý jako plastová fólie, průdušný, omyvatelný, antibakteriální a vhodný na opakované použití.
 
 
 
NA CO VOBROUSEK VYUŽIJI?
 
Voskované ubrousky můžete použít v obdobných situacích jako obyčejnou plastovou fólii. Na svačinu s sebou, na přikrytí mísy, kterou chcete dát zpět do lednice, na zabalení půlky cibule a tak podobně…Oproti plastové fólii mají voskované ubrousky však i několik výhod.
Jsou určeny k opakovanému použití, redukují zápach a mají optimální propustnost vzduchu. Konkrétně u pečiva se to projevuje tím, že v něm neokorá, ale ani nesplesniví.
Mimo kuchyň se také skvěle hodí jako jednoduchá a lehká alternativa k zabalení základní kosmetiky na cesty.
Ideální je třeba na tuhá mýdla či kartáček na zuby.
 
 
 
JAK VOBROUSEK POUŽÍVAT?
 
Vytvarujete ho dle potřeby a potom stiskem ruky zafixujte do výsledného tvaru.
Používat jej můžete skoro na vše – vyjma čerstvého masa a ryb.
Rovněž nakrojený citrón může díky vysoké koncentraci vitamínu C poškodit vrstvu včelího vosku
Je třeba brát v potaz, že hlavní složkou voskovaných ubrousků je včelí vosk, který se ve vyšších teplotách roztaví. Proto s ním nezakrývejte horký hrnec, nevystavujte ho na dlouhou dobu přímému slunečnímu záření apod..
Při balení potravin s vysokou barevnou pigmentací (červená řepa, paprika, atd.) je možné, že se Vobrousek zbarví. Na funkci to však nemá žádný vliv.
 
 
 
JAK O VOBROUSEK PEČOVAT?
 
Vobrousek není jednorázový. Při správné péči vydrží voskované ubrousky opravdu dlouho (cca 6 -12 měsíců).
Po použití Vobrousku jej opláchněte ve studené vodě. Pokud je více znečištěný, můžete jej omýt měkčí stranou houbičky za použití šetrného prostředku na nádobí. Poté nechte volně oschnout.
Pokud se do Vobrousku zamilujete a budete jej používat velmi často, časem bude lehce “ošuntělý“. Nemusíte být smutní, že se s ním musíte rozloučit. Stačí jej vložit do dvou archů pečícího papíru a přežehlit na vysoký stupeň.
Tip: Jakmile se vosk roztaví, sejměte  svrchní díl pečícího papíru, 
uchopte Vobrousek za cípy a chvilku s ním ve vzduchu mávejte. Jakmile vosk lehce vychladne, položte jej na čistý pečící papír a upravte případné nedostatky rukou.
Uvidíte, že se rány zacelí a bude zase fešák.

Barva

 
béžová
 
červená
 
modrá
 
zelená

MOHLO BY VÁM PADNOUT DO OKA

Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek. Využitím těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookies.

Souhlasím

Další informace