Odesílání...

Pro všechny tvořivé duše je tady kreativní sada, díky níž si můžete Vobrousek vytvořit vlastnoručně! Dali jsme si záležet, aby vše bylo jasně vysvětlené, materiály ověřené, zdravotně nezávadné a funkční. Připravili jsme několik variant, aby si každý přišel na své.

 

Co se ukrývá v sadě vždy?

  • Voskovaná směs dle Vobrousek receptury (včelí vosk, jojobový olej a pryskyřice)
  • Bavlněné nebělené plátno (OEKO-TEX)  
  • Dřevěná špachtle
  • Pečící papír
  • Podrobný návod

Co budete potřebovat navíc?

  • Žehličku, příp. troubu
  • Nůžky (není nutné vždy)
  • Chuť tvořit a šikovné ruce :)

Jaké jsou varianty aneb co si mám vybrat?

Velikost:

Velikost plátna by se měla odvíjet od požadované funkce Vobrousku. Platí však, že čím menší velikost, tím jednodušší výroba. Pokud chcete sadu jako dárek pro děti, doporučujeme zvolit set menších velikostí.

  • Svačinové trio - 3 kusy látky - 1 ks 28x28 cm, 2 ks 20x20 cm - ideální pomocníci do domácnosti namísto plastové fólie, hodí se na svačinky

Barvičky:

Vobrousky jsou určeny k přímému styku s potravinou. Je tedy velmi důležité dbát na zdravotní nezávadnost jednotlivých materiálů. Používáme šetrné přírodní barvy na bázi mléka. Jedinou nevýhodu je kratší životnost těchto barev (v řádech měsíců). Doporučujeme s výrobou neotálet a neschovávat si jí třeba rok stranou :)

  • Mix 3 barev -10 ml červené, žluté a modré barvy. Barvy se dají kombinovat, takže paleta barev a odstínů je pak velmi pestrá. Dodávané společně se štětcem.

Šablony:

Papírové šablony pro jednodušší výrobu s krásným výsledkem.

  • Žádné - výsledek bude jen na Vaší kreativitě a zručnosti.
 Zero waste

CO JE VOBROUSEK?
 
 
Voskovaný ubrousek na pečivo a potraviny. Jedná se o bavlněné plátno napuštěné včelím voskem, jojobovým olejem a pryskyřicí. Díky této speciální kombinaci je přilnavý jako plastová fólie, průdušný, omyvatelný, antibakteriální a vhodný na opakované použití.
 
 
 
NA CO VOBROUSEK VYUŽIJI?
 
Voskované ubrousky můžete použít v obdobných situacích jako obyčejnou plastovou fólii. Na svačinu s sebou, na přikrytí mísy, kterou chcete dát zpět do lednice, na zabalení půlky cibule a tak podobně…Oproti plastové fólii mají voskované ubrousky však i několik výhod.
Jsou určeny k opakovanému použití, redukují zápach a mají optimální propustnost vzduchu. Konkrétně u pečiva se to projevuje tím, že v něm neokorá, ale ani nesplesniví.
Mimo kuchyň se také skvěle hodí jako jednoduchá a lehká alternativa k zabalení základní kosmetiky na cesty.
Ideální je třeba na tuhá mýdla či kartáček na zuby.
 
 
 
JAK VOBROUSEK POUŽÍVAT?
 
Vytvarujete ho dle potřeby a potom stiskem ruky zafixujte do výsledného tvaru.
Používat jej můžete skoro na vše – vyjma čerstvého masa a ryb.
Rovněž nakrojený citrón může díky vysoké koncentraci vitamínu C poškodit vrstvu včelího vosku
Je třeba brát v potaz, že hlavní složkou voskovaných ubrousků je včelí vosk, který se ve vyšších teplotách roztaví. Proto s ním nezakrývejte horký hrnec, nevystavujte ho na dlouhou dobu přímému slunečnímu záření apod..
Při balení potravin s vysokou barevnou pigmentací (červená řepa, paprika, atd.) je možné, že se Vobrousek zbarví. Na funkci to však nemá žádný vliv.
 
 
 
JAK O VOBROUSEK PEČOVAT?
 
Vobrousek není jednorázový. Při správné péči vydrží voskované ubrousky opravdu dlouho (cca 6 -12 měsíců).
Po použití Vobrousku jej opláchněte ve studené vodě. Pokud je více znečištěný, můžete jej omýt měkčí stranou houbičky za použití šetrného prostředku na nádobí. Poté nechte volně oschnout.
Pokud se do Vobrousku zamilujete a budete jej používat velmi často, časem bude lehce “ošuntělý“. Nemusíte být smutní, že se s ním musíte rozloučit. Stačí jej vložit do dvou archů pečícího papíru a přežehlit na vysoký stupeň.
Tip: Jakmile se vosk roztaví, sejměte  svrchní díl pečícího papíru, 
uchopte Vobrousek za cípy a chvilku s ním ve vzduchu mávejte. Jakmile vosk lehce vychladne, položte jej na čistý pečící papír a upravte případné nedostatky rukou.
Uvidíte, že se rány zacelí a bude zase fešák.

Barva

 
béžová
 
žlutá / zlatá
 
červená
 
modrá

MOHLO BY VÁM PADNOUT DO OKA

Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek. Využitím těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookies.

Souhlasím

Další informace