Autor: Adriana Škvorová
Datum: 27.11.2022
Sekce: CVRKlé tipy

A je to tu zase! Protože dnes začíná advent, spěcháme k Vám s inspirací na CVRKlé dárky pod stromeček. Máte to také tak, že si nejvíce lámete hlavu s tím, co nadělit tatínkům, manželům, dědečkům, strýčkům…prostě našim drahým pánům? Mezi CVRKalkami to tak máme, a proto jsme se rozhodli s vánočními tipy pro chlapce i muže přispěchat na pomoc jako první.

 

Nohy v teple, to je základ...

...a v zimě to platí dvojnásob! Barevné ponožky s originálními motivy jsou stále v kurzu. Doplníte s nimi ležérní outfit, zazáříte v nich na túrách a rozbijete nudu mezi kopírkami v kancelářské šedi. Sock in Box najdete ve veselých krabicích po třech párech na Václaváku a na Letné.
Mrkněte také na e-shop a stavte se na Orionce – neziskovka Tamjdem o.p.s. u nás prodává ponožky ze své charitativní kolekce „Dobro vole“. Barevně jednoduché, sdělením prosté, ale vtipné a výstižné. Nezisková organizace dává dohromady dobrovolníky po celé ČR, kteří mají chuť ve svém volném čase pomáhat jiným neziskovým nebo charitativním organizacím a šetřit jim tak čas a pomáhat v rozvoji. Pokud chcete mít nejen nohy v teple, ale ještě podpořit smysluplnou věc, jsou ponožky „Dobro vole“ určitě tou správnou volbou.


Každej je specifickej...

...a proto, když jsme u té pomoci, nemůžeme nezmínit naši charitativní kolekci CVRK by Magifešň. Výtěžek z prodeje výrobků posíláme na podporu Spolku Ichtyóza, který pomáhá malým ichtýlkům. Ichtyóza je vzácné genetické, nevyléčitelné onemocnění kůže, které klade velké nároky na péči o nemocného. Děti mohou prožívat relativně normální dětství, ale jsou tak trochu specifické...jako my všichni. Právě pro pány vznikl ve spolupráci s tvůrčí dílnou Magifešn motiv „Jsem specifickej“. Najdete v každé naší prodejně i na e-shopu.

Pro tričko, které sluší a pomáhá, můžete vyrazit i do Ostravy. Nezisková organizace Botumy dává práci lidem, kteří měli méně štěstí, než lidé zdraví. V chráněné dílně společně tvoří kvalitní a originální výrobky šetrné k životnímu prostředí. Jedinečné ekologické kousky mají neotřelý design díky výtvarnici Janě Lörinczové.

 

Plesová sezóna (snad) za dveřmi

Věříme, že se po dvou covidových letech během zimních měsíců vrátí na parkety společenských domů, kulturáků a sokoloven zpívání, tančení a plesání. Pro tyto účely u nás najdete mnoho kousků, které skvěle vyšperkují pánský outfit.

Gregiho dílna – v dílně, kde dřevo hraje prim, tvoří jedinečné dřevěné šperky a doplňky. Doporučujeme omkrnout Gregiho dřevěné manžetové knoflíčky, motýlky, spony na kravatu a ozdoby do klopy...tipujeme, že se zamilujete. Pokud není váš partner plesací tip, nabízíme ještě dřevěné prsteny...na Letné, Václaváku a v Ostravě.

Vyznavači ležérního stylu by mohli ocenit kousky z dílny Tvoje kšandy. Šle s nejrůznějšími motivy můžete rovnou doladit motýlkem ve stejném designu...stavte se u nás na Letné a směle vyrazte ovládnout taneční parket.

Na Letné ještě zůstaneme...dřevěné motýlky umě doplněné textilní páskou tu nabízí také značka Timewood. Díky jejich konceptu BACK TO NATURE můžete pánům rovnou pořídit celý set ladicích doplňků – motýlek, hodinky, brýle. Výrobky jsou vyrobeny ze 100% dřeva a jsou elegantní, stylové a nadčasové.

A motýlky naposled...ovšem pozor, měníme materiál! Design Ali nám na Letnou dodává motýlky z Kraf – texu...vězte, že vegany, vegetariány a eko – bio milovníky tímto materiálem nadchnete. Kraf – tex je pratelný papír, něco mezi papírem a textílií. Je vyrobený z přírodních vláken celulózy, 100% recyklovatelný a říká se mu též veganská kůže, kterou připomíná.

To je Skandaalní!

Není to asi úplně pro každého, ale pokud některý z vašich blízkých mužů vyznává vskutku originální doplňky a nebojí se občas být až skandaalní, vyrazte omrknout nabídku značky Skandaal do Ostravy. Jejich postroje – harnesses jsou vyrobeny z pravé kůže a jsou k mání s různými barvami kování.

I muži mají rádi péči...

Jsme moc rádi, že vám na Letné můžeme díky značce Symbiosys nabídnout 100% přírodní kosmetické produkty. V alchymistické dílně Leony a Oldřicha vznikají handmade voňavé produkty pro péči o mužský vous. Náš tip je nakombinovat do pečujícího balíčku olej a balzám na vousy. Hodit se může i vosk na knír.

 

Trocha toho umění do mužské zašívárny

Vybrali jsme pro vás i tři tipy na designové kousky pro ozdobu interiéru, respektive mužské pracovny, koutku, zašívárny, trucovny... Věříme, že nejednoho muže by mohl potěšit jedinečný kalendář Typographicus. Je ražen starodávnou technikou knihtisku. Typographicus 2023 přináší motivy dvanácti silně ohrožených ptáků českých luhů a hájů. V dárkové krabičce z kraftového papíru najdete také minimalistický dubový stojánek. Nás baví naturalistický vzhled kalendáře, který v roce 2017 dokonce získal titul Kalendář roku. najdete ho v každé naší kamenné prodejně.

Ostravě máme k mání originální obrazy s nádechem retra. MP Vinyl ve své dílně vyrábí jedinečné doplňky ze starých vinylových desek. Ale nebojte, pracuje jen s kousky, které svému hudebnímu účelu již dosloužily – deskám, které by jinak skončily v plastovém odpadu vdechuje nový život a ty tak mohou těšit své majitele i nadále.

Je zajímavé, že i náš další designový tip pro muže voní trochou retra. Grafický designér Jan Michoin vytvořil několik grafik s motivy „předmětů“, které jsou typické pro 80. a 90. léta minulého století. Pokud máte doma příznivce Favorita, stodvacítky, béemikska nebo esky, stavte se u nás na Orionce nebo mrkněte na e-shop. Máme tam pár parádních obrazů.

 

Končíme štěstím...a přírodou

Happy Nature, to je parta nadšenců, kteří milují přírodu a zároveň jí rádi pomáhají. Začali proto vyrábět udržitelnou módu z ekologického textilu s krásnými motivy přírody. Dobře vypadají, jsou pohodlné a pomáhají - zakoupením jejich produktů podpoříte výsadbu stromů na místech, kde je to zrovna nejvíce potřeba. Máme na Václaváku.

Inspirovali jsme Vás? Pokud ano, vyrazte CVRKat! Během adventu jsme tu pro vás v rozšířené pracovní době. Na e-shopu od nevidím do nevidím.
CVRKalky