Autor: Adriana Škvorová
Datum: 23.08.2022
Sekce: CVRKlé tipy

Konec srpna patří přípravám k návratu do školy, školky, práce...prostě do takového běžném denního koloběhu. Proto jistě mnozí z nás spojují srpnový CVRKot i s návštěvami mnohých obchodů a obchůdků k doplnění výbavy do školy i do práce. Dovolujeme si vám v tomto předzářijovém shonu nabídnout pát CVRKlých tipů na produkty - pomocníky, kteří by vám následujících "10 pracovních" měsíců mohli ulehčit a zpříjemnit.

Zabalte to

Prvním CVRKlým tipem, který se Vám stane skvělým parťákem doma, v práci, ve škole i na cestách, je Vobrousek. Vobrousek je specialista na uchování potravin. Díky jeho vlastnostem zůstane pečivo déle čerstvé, svačina zapomenutá na dně školní tašky nezplesniví, rozhodně ho po jednom použití nemusíte vyhodit jako jeho papírového kolegu, a když už nadejde jeho čas, vězte, že se na kompostu rozloží do posledního vlákýnka, jak se na pravý zero waste produkt sluší a patří.

Zabalte do něj svačinu, přikryjte jím koláč, obalte rozkrojenou zeleninu či ovoce, aby neokoraly. Vobrousek dokonale nahradí víčko ke krabičkám na potraviny, které mají tendenci (alespoň podle nás) se neustále někde ztrácet. Zázračný ubrousek Vobrousek máme na Letné, Orionce, v Ostravě i na e-shopu v různých barevných variantách i velikostech. Jste-li tvořiví, neměl by vaší pozornosti uniknout DIY set, se kterým si podle návodu vytvoříte tohohle skvělého pomocníka přesně podle Vašeho gusta.


Na závěr si v krátkosti dovolujeme shrnout jeho skvěle CVRKlé vlastnosti.

 

Penály, co pomáhají nejen školákům

Ve CVRK Orionka najdete pestrou paletu výrobků z chráněné dílny Jedna bedna. Praktické kousky, kde bavlna hraje prim, tu vyrábí lidé s duševním onemocněním. Návrat duševně nemocných do běžného života je velmi obtížný, ale díky práci v dílně je tato náročná cesta pro její klienty schůdnější – lidé, kteří by na otevřeném trhu práce jen těžko sháněli zaměstnání, tu kromě výdělku získávají potřebné pracovní a sociální dovednosti, díky čemuž se jim daří lépe začlenit zpět do společnosti.
Před začátkem školního roku i návratu dospělých do běžného pracovního režimu si vás dovolujeme upozornit, že v chráněné dílně Jedna bedna tvoří fajnová a praktická pouzdra na tužky a obaly. Ve CVRK Orionka je najdete v mnoha barevných variantách, určitě objevíte design, který Vám padne do oka.

My vidíme přednosti textilních pouzder a obalů především v tom, že jsou:

Skvělá zpráva pro Ostraváky – pořídit si jedinečný penál, který se postará o vaše psací potřeby a zároveň potěšit a podpořit někoho, kdo to nemá v životě úplně lehké, mohou i designumilci v nejvýchodnějším CVRKlém obchůdku. V Ostravě nabízíme textilní produkty z chráněné dílny U dobré naděje, která pomáhá lidem se zdravotním postižením. Až se k nám vydáte, určitě jejich kousky omrkněte.

 

Dodržujte pitný režim

Do CVRK Václavské náměstí bychom vás poslali, sháníte-li novou láhev na pití. Nedávno tam CVRKlý sortiment svými výrobky obohatila Terezie, která tvoří hřejivé (nejen) bytové doplňky pod značkou Art & Deco by TSD. Do Tereziina repertoáru patří ručně malované termoláhve. Milé ilustrace zdobí nerezové nádoby s pítkem. Když se chcete napít, nemusíte tak odšroubovat celé víčko, stačí využít pítko s brčkem nebo bez brčka – záleží, jak rádi popíjíte váš oblíbený nápoj. Díky vlastnostem termoláhve tekutiny v ní dlouho drží svou teplotu – káva vám hned tak nevychladne, vychlazená voda vás osvěží i po několika hodinách. Jaký dekor si vyberete?

 

Milé dámy, jeden tip přímo pro Vás - Buďte boží

Nástup do běžného pracovního a školního režimu je často spojený i s revizí, případně doplněním, šatníku. Designových kousků u nás najdete nepřeberné množství, stačí přijít a začít zkoušet.

My vám ale chceme dát tip, milé dámy, na skvělý doplněk s velkým bonusem. Božonky! 100% biologicky rozložitelné boží silonky vyrobené z chytré příze Amni, Soul Eco (R) s finální povrchovou doúpravou – lázeň v aloe vera. Jsou

Naše CVRKlá srdce plesají nad tímto eko výrobkem...a to konkrétně ve CVRK LetnáCVRK Orionka i online na e-shopu.

 

Jděte po čuchu

Závěrem se nemůžeme nezmínit o překrásně autorsky ilustrovaných, z recyklo papíru vyrobených, opakovaně plnitelných, v kompostovatelných obalech dodávaných, nádherně vonicích a do posledního detailu promyšlených papírových sešitech, to – do listech, denících, diářích, notesech a týdenních plánech, které Vám pomohou nezapomenout na nic, co si nezapomenete napsat:). Ovšem těžko radit, do jaké CVRK prodejny se vypravit. V každé najdete papírový koutek, kde Vám budou oči přecházet.

Mohli bychom pokračovat ještě mnoho řádků. Ale myslíme si, že než o CVRKlých originálech číst, je lepší vidět. Tak se stavte!
Těšíme se,
CVRKalky