Autor: Adriana Škvorová
Datum: 12.10.2021
Sekce: Příběhy CVRKlých designérů

Friendi to je švadlenka Míša, brašnářka Kamila a studnice nápadů a vizí Jana. Mohou za to jejich vlastní zkušenosti a potřeby, které je shodou mnoha náhod a okolností přivedly k tvorbě unikátních autodoplňků. To, co Jana vymyslí, Míša s Kamilou zhmotní ve skvělé kvalitě. Jejich zlaté, zručné a zkušené ručičky v kombinaci s konstruktérským umem a hlavně radostí přinášet na svět něco nového, praktického, co mám pomáhá zvládat vše o něco lépe a radostněji, dělají z Friendi kousků praktické pomocníky a nepostradatelné spolujezdce. Pomohou udržet ruce na volantu a pozornost na silnici.
Na začátku byla kabelka zřícená ze sedačky spolujezdce...pro to si Friendi klade za cíl „vytunit“ automobil podle ženských představ – pořádek, čisto, všechno má své místo, nic nikam nepadá. Tyto atributy ale jistě ocení i pánové...
A protože značku tvoří dámy převážně z luxusní italské koženky a kvalitní české plsti, k šití dámských kabelek to byl už jen krůček.
Jejich organizéry do auta a kabelky pořídíte u nás na Orionce.


Prvním semínkem, zasazeným do podvědomí, byla účast ve škole smyku vesměs dámského osazenstva. Jedna ze zásadních otázek školitele byla:
„Jak se zachováte v krizové situaci typu náhlé změny směru či prudkého zabrždění vozu?“
Téměř všechny zúčastněné jednohlasně odpověděly: „Chytnu si kabelku.“
Školitel v patřičném šoku doplnil: „A kde?“
Dámy: „Vedle mě, na sedadle spolujezdce.“
Školitel se stále větším neporozuměním: „A proč ???“
Dámy: „Aby mi nespadla a nevysypala se...!!!“
Školitel už téměř v kómatu: „A co volant, brzdy,...??!!!!“


Setkaly se s naprostým nepochopením, protože žádný muž neví, že nedílnou součástí každé ženy je kabelka a její obsah, které řadí výše než svojí vlastní bezpečnost.

O mnoho pádů kabelek (vysypání a jeho následného uklízení zpět do kabelky) dále, jsem se rozhodla splnit si své narozeninové přání, soustředit se na řízení více než na svou kabelku a nechat se obdarovat autosedačkou pro mou drahou polovičku (a manžel to není...).  

Po rychlém průzkumu trhu jsem zjistila, že nejsem sama. My všechny řídicí :) ženy máme své kabelky, máme je rády a těžce neseme jejich pády!
Leckdo by čekal, že v této fázi začal podnikatelský kolotoč. Bylo to ale právě naopak - začala velká zábava! Na moji vlnu kreativity naskočila rodina i přátelé a do teď se celým (nejen) tvůrčím procesem bavíme. Řídíme se heslem, které sice není vystřiženo z gramatické příručky, ale je zlatým fondem naší rodiny: „Meine Tasche sitzt sehr gut“. A jak je na tom ta vaše?
Od první myšlenky po zahájení prodeje organizéru, který Vaši kabelku dopraví bezpečně do cíle cesty, to trvalo přesně rok.

První, ryze český organizér na přední sedačku, který udrží vaši kabelku na místě, ruce na volantu a pozornost na silnici si můžete koupit ve CVRK Orionka.