Autor: Adriana Škvorová
Datum: 19.03.2021
Sekce: Příběhy CVRKlých designérů

Lenka a Jan si plní své sny – cestovatelské sny. A právě na jedné z jejich výprav jim do nosu CVRKnul nápad...přátelům místo kýčovitých suvenýrů dovezli šperky s pískem z míst, která navštívili. Šperky se líbily, ale co hlavně – přátelé je nosili!

Psal se rok 2015 a do designového světa se narodila značka Couple of Sand.

Přečtěte si příběh nápaditého páru, který by Vás mohl inspirovat na Vaší životní cestě. Také si přece určitě myslíte, že sny by se měly plnit...
Originální šperky s pískem z celého světa máme u nás na Letné a Václaváku.


Jsme Lenka a Jan, cestovatelé, kteří sbírájí písek na nejkrásnějších místech světa. V roce jsme 2015 založili značku Couple Of Sand, pod kterou vytváříme originální stříbrné a nerezové šperky.

Na konci roční cesty kolem světa jsme se rozhodli nevrátit se zpátky do práce. Chceme jít za svými sny - být nezávislí a zkusit propojit práci a cestování.

Na pláži pod kokosovu palmou na panamském ostrově Isla Coiba vznikl v roce 2015 nápad na písečné šperky. S podobnou šperkařskou technikou už jsme pracovali, jen jsme do šperků vkládali obrázky. A protože jsme si na onom ostrově zrovna brali písek domů na poličku, vznikl nápad, že uděláme naušnice s pískem pro kamarádky místo laciných suvenýrů. Ty se holkám moc líbily a hlavně -  naušnice nosily.


Když jsme pak rok na to vyráželi na roční cestu kolem světa, brali jsme už šperky na nafocení portfolia i věci na výrobu s sebou. Chtěli jsme zkusit vytvořit kolekci s pískem z pláží, kde zrovna budeme a tam šperky i prodat. Líbila se nám totiž myšlenka, že si koupíte šperk s pískem z místa, kde právě jste a na které máte vzpomínky.

Po návratu z cesty, která nám změnila život, jsme se rozhodli, že se ke starému životu a staré práci už nevrátíme a že místo toho zkusíme vybudovat značku Couple Of Sand. Rádi bychom díky tomuto projektu propojili práci a cestování.
Dnes nás potkáte především na trzích s designem, ale také v 18 obchodech v 5 zemích světa.

Zdroj: https://cs.coupleofsand.com/our-story