Autor: Adriana Škvorová
Datum: 26.07.2022
Sekce: CVRKlé tipy

Leona a Oldřich snili sen o 100 % přírodním produktu, který bude férový k zákazníkům a v symbióze s přírodou. Cesta za jeho splněním začala ještě na studiích v kuchyni trpělivých rodičů. Právě tam vznikla jejich první mastička, jejíž složení si oba raději odnesou do hrobu. Ale dva mladí nadšenci a milovníci přírody věděli, že ač cesta bude třebas trnitá, je to cesta! Studovali, vzdělávali se, ptali, navštěvovali kurzy a experimentovali. A když se rodičům a známým přestali třást při používání jejich produktů ruce, a děs v očích vystřídalo nadšení, věděli, že s tímhle se musí podělit se světem. Symbiosis se zrodila.

V srdci česká značka, která plodí produkty výhradně ze surovin té nejvyšší kvality od českých a slovenských dodavatelů, 100% HANDMADE. V Symbiosis kosmetice nenajdete žádnou syntetiku a to, že produkty nejsou testované na zvířatech, už je Vám po přečtení předešlých řádků určitě naprosto jasné.
Na Letné u nás najdete jejich tělové a pleťové krémy, peelingy, balzámy na rty, květové vody a "vypichujeme" péči pro pány - Symbiosis má v nabídce vyživující oleje a balzámy na vousy a nechybí ani vosk pro styling tohoto porostu.

V neposlední řadě na Letné ulovíte i Symbiosis konjakové houby. A pokud nevíte, o čem řeč, Leona s Oldřichem Vám v dnešním článku vše vysvětlí. Nám padala brada z toho, jaké zázraky se skrývají v kaši z hlízy jedné asijské rostlinky.


Malý, ale šikovný pomocník

Malý zázrak původem z Asie pochází z hlízy rostliny Amorphophallus konjac, česky zvaný jako Zmijovec, nebo také Konjak bramborový. Jedná se tak o 100% čistý přírodní produkt, který má přirozené antibakteriální vlastnosti, je vyráběný z obnovitelných zdrojů, plně kompostovatelný a rozložitelný. Je to opravdu všestranný pomocník při čištění pleti, odličování, nebo i péči o čerstvé tetování. Přírodní vlákna Konjacu jemně masírují pokožku a stimulují krevní oběh, čímž se pleť detoxikuje a hloubkově obnovuje.

Kde se vezme ze škaredé hlízy pěkná tvarovaná a barevná houbička?

Očistěné hlízy konjaku se rozemelou, uvaří a následně se vzniklou kaší naplní formy. Technologickým procesem, který zahrnuje pečení, sušení a mražení vzniká základní bílá konjac houba. To by byla sama o sobě vcelku nuda nemyslíte? Proto se během výrobního procesu ještě ve fázi konjakové kaše přidávají užitečné a tělu blahodárné příměsy, které napomáhají zlepšit specifické problémy pleti.

Houbička stokrát jinak. Nebrat doslovně :)

Černá s aktivním bambusovým uhlím. Nenajdete snad ideálnější řešení při proplémech s akné a mastnou pletí. Je vhodná především pro dospívající pokožku se sklonem k zánětům. Její silné antibakteriální účinky napomáhají odstraňovat přebytečný maz z pokožky a hloubkově čistit póry.

Zelená s extraktem ze zeleného čaje má jedinečné revitalizační a antioxidační účinky. Zelený čaj chrání pokožku před účinky volných radikálů. Nejvhodnější je pro mastnou až smíšenou pleť.

Žlutá s protizánětlivou kurkumou, která podporuje tvorbu kolagenu a obnovuje pružnost i pevnost pokožky. Je zároveň výbornou variantou pro ty, kteří hledají prokrvení a omlazení. Má také přirozenou vlastnost zesvětlovat tmavší místa, fleky a sjednocovat tak barevný tón pleti.

Červená s červeným francouzským jílem, který má čistící a detoxikační účinky. Je doporučován především pro zralou pleť. Přirozeně napomáhá prokrvení povrchových vrstev pokožky. Pomáhá také redukovat vrásky a zarudnutí, čímž se pleť barevně sjednocuje.

Fialová s extraktem z borůvek zpomaluje všechny procesy stárnutí a díky podílu ovocných kyselin, vitamínů a minerálů se jedná o opravdovou bombu. Obsahuje také antioxidanty, které urychlují syntézu kolagenu a podporují tak přirozené účinky Konjacu.