Autor: Adriana Škvorová
Datum: 19.03.2021
Sekce: CVRKlé rozhovory

Jak CVRKá naše ambasadorka Simona Babčáková?

Toto vzácné spojení bylo jak jinak, než CVRKlé. Na jeho začátku bylo hoooodně vody…konkrétně vody v bytě… Monice praskla hadička od záchodu a měla vytopený byt. Simoně praskla hadička od záchodu a měla vytopený byt.
Do toho Monika s CVRKalkama finišovala otevření nového obchůdku na ORIONCE a potřebovala spřízněnou duši, která jí pomůže slavnostní otevření důstojně, s lehkostí a vtipem sobě vlastním, odmoderovat. Se Simonou už se v minulosti chtěla párkrát spojit, protože věděla, že má Simona ráda vše kolem designu, autorské tvorby, tvořivosti a péče o tuto planetu. Kombinace lehkého zoufalství, časového presu a katastrofy v bytě, která Monice připomněla komediální seriál o vodnících „Neviditelní“, kde Simona hrála její oblíbenou postavu, dala věci do pohybu a Monika získala drive „divoké řeky. Obvolala pár svých kamarádů, získala číslo na Simonu a „vytočila ji“. Naštěstí jen na klávesnici telefonu… A jelikož voda jsou emoce a společné neštěstí někdy spojuje, vzájemné sympatie klaply na první dobrou.

A pak už následovala spousta setkání plná filozofování o životních hodnotách a prioritách, která se nesla na vlně vzájemné rezonance a žádné další katastrofy... I tu akci na ORIONCE jsme nakonec společně zvládly, i když málem nepřivezli kanapky… 

Máme radost, že akcí na ORIONCE tahle obohacující spolupráce neskončila. Společně se Simonou plánujeme další projekty, které Vám jisto jistě nezatajíme.


Simono, co se Ti líbí na CVRKu? Proč ses rozhodla být s námi?
Protože se ráda kochám krásou. Ráda jsem chodila na design markety a tam obdivovala um a estetiku. Vnímám, jak se naše kreativita rozvíjí a s ní i naše vnímání, že všechno souvisí se vším. Takže se mi líbí, když je design spojen i s konceptem trvalé udržitelnosti. A ve cvrku mám tohle všechno na jednom místě.

 

Co se podle Tebe za CVRKem skrývá?
Cvrk nevnímám pouze jako obchod s krásnými lidmi a věcmi, ale i jako koncept možnosti setkávání a inspirace. Inspirace je podle mě to hlavní slovo. Inspirace a kreativita. A ohleduplnost ve smyslu něco zohlednit, brát ohled. Na přírodu třeba.

 

Co pro tebe vlastně znamená kreativita?
Pro mě je kreativita základní lidská vlastnost. Lidé jsou kreativní bytosti. To je naše podstata. Takže možnost se kreativně vyjadřovat je pro mě jedna ze základních podmínek nutných k tomu, abychom mohli být spokojení a cítili radost. Je to zdroj radosti a smyslu existence.

 

Jak se Ty sama kreativně vyžíváš?
Já si vymalovávám mandaly, háčkuju barevné pytlíčky, maluju na kamínky. Teď jsem v ateliéru u kamarádky poprvé pracovala s keramikou. Zpívám si a tančím. Někdy úplně prdlé tance, ty mě baví nejvíc. Vymýšlím si příběhy. No, vymýšlím, ony mě přepadají vlastně neustále. Takže já stojím ve frontě, na někoho se podívám a už mi v hlavě jede příběh…

 

A co Ty a móda? Čím podtrhuješ svou originalitu a čím se ráda zdobíš?
Mám ráda francouzský ležérní styl….a trochu těch třpytek a flitrů. Miluji bižu, takže se ve Cvrku vždycky pokochám.

 

Jak ses dostala k hraní a do Dejvického divadla?
Drze. J Po přestavení Oblomov, které jsem v dejvickém divadle shlédla, jsem byla natolik nadšená, že jsem šla rovnou za Mirkem Krobotem a nabídla jsem se ke službě.

 

Kdybys nehrála, čím by ses pravděpodobně živila?
Myslím si, že určitě nějakým typem terapie. Měla jsem dva sny, herečka a psycholožka. Ale vlastně si plním oba dva, protože vedu ženské kruhy a dávám i osobní konzultace. A kdyby ani to nevyšlo, tak bych asi byla fyzioterapeutka podle systému MFK. Ale to je vlastně také terapie.

 

Bylo něco, co v Tvém životě přineslo nějaký velký zlom?
Určitě narození dětí a Comeback a rozchody. Ty jsou vždycky velký zlom.

 

Máš v životě nějaké zásady, kterých se držíš? 

Nejím velká zvířata, jenom ptáky a ryby. Omezuji cukr. Třídím jako blázen. J A na procházkách v přírodě sbírám odpadky. Nedokážu je tam nechat, bolí mě to u srdce, že tam jsou. Snažím se neplýtvat.

 

Máš nějaké motto, kterým se v životě řídíš?
Aspoň jsem to zkusila. Ale to teď přepisuji na "Má to cenu". 

 

Co děláš, když nepracuješ a nekocháš se krásou na našich obchodech?
Ve svém volnu se stýkám s přáteli, chodíme na výlety. Čtu, dívám se na filmy, bruslím na Letné. Dříve jsem chodila do kina... a na výstavy... a na koncerty... a do divadla…

 

Máš nějaké speciální „úchylky“ typu „nešlapu na chodníku na čáry, knoflíčky od peřiny vždycky u nohou“...?
Prosím si anděly o místa k parkování, a když parkuju na nevhodném místě, tak si balím v představě auto do ochranné zelenofialové koule. Knoflíčky od peřiny rozhodně vždycky u nohou. A v poslední době hoooodně zapaluji svíčky a modlím se.

 

Jakou nejblbější radu jsi v životě dostala?
Nedělej nic, ono to nějak dopadne.

 

Simono…nemůže chybět…Jak zvládáš korona dobu? Co Ti dala a vzala?
Zvládám to s psychickými výkyvy. V rámci přítomnosti se mám zatím dobře, myslím, že jsem zpokorněla a našla v sobě klid a mír. Opravdu jsem měla čas si retrospektivně projet celý svůj život a zvědomit si, jaké programy z rodiny si nesu. Co si chci nechat a oceňuji to, a co bych ráda pustila a změnila. Myslím si, že vyhodnocování tohoto výjimečného období nastane, až bude po a uvidíme větší část toho příběhu, který teď žijeme. V tuto chvíli se skrze setkání s různými typy bolestí, strachů a smutků zoceluji. A uvědomuji si, že jsem požehnaná a zatím žiji v hojnosti a dostatku a že to teda vůbec není samozřejmost. A že mám okolo sebe spoustu krásných lidí.

 

A jak to zvládáte doma, aby vám všem nehráblo?
Hrabe nám. Snažíme se chodit ven a jezdit na výlety a stýkat se v malých skupinkách s kamarády. A koukáme na filmy a futuramu.

 

A na závěr…Jaká je Tvoje představa ideálního muže?
Tak záleží na tom, pro koho ideálního muže. Jestli pro mě, tak kromě toho, že se mi musí líbit a sympatie musí být vzájemné, tak by se mi líbil inteligentní muž se smyslem pro humor, který je praktický a umí se o sebe postarat. A kdyby byl ještě kreativní, tak to už by mi imponoval.

Krása. Držíme pěsti. Až ho najdeš, naklonuj a pošli k nám do CVRKu!
Holky, ale musíte do pořadníku.