Chainmaille neboli Kroužkování mě fascinuje už od roku 2014, kdy jsem začala své první nemotorné pokusy o spojování kroužků do různých vazeb. Přestože bych se svému koníčku chtěla věnovat více, proměňuji se na šperkařku pouze po večerech nebo o víkendech...


...kdy se svým stánkem v průběhu roku vyjíždím na různé akce v Ostravě a blízkém okolí. Svůj hlavní pracovní čas trávím v knihovně, což mě naplňuje bezmála stejně jako kroužkování.

Technika kroužkování má kořeny ve středověku, kdy brníři vyráběli kroužkovou zbroj. V každé zemi měli trochu jiný styl, proto existuje například vazba evropská, byzantská, perská nebo třeba japonská. Všechny tyto vazby a k tomu špetka fantazie jsou pro mě skvělým základem k vytvoření množství šperků, doplňků či dekorací. Používám kroužky z eloxovaného hliníku a díky tomu jsou všechny mé výrobky kouzelně lehoučké, hypoalergenní, nebojí se vody a nezčernají ani při každodenním používání. Ráda vytvářím věci, které váš den udělají nevšedním, ať už okrášlíte sebe kroužkovým šperkem nebo svůj domov dekorací z mé dílny. Nebráním se ani nápadům, které chcete prostřednictvím kroužků zrealizovat vy.


Kategorie

Kde najdete moje zboží

> CVRK Ostrava