Moderní doba dává spoustu možností, jak se postavit k výrobě. Tradiční způsoby už mnohdy upadají do zapomnění, ale přeci jen stále existují tací, kteří prastaré postupy uplatňují. Tomáš Gregárek a Hanka Šmitáková jsou jedni z těch, kteří na tradiční způsob práce nedají dopustit. 


Od prvního říznutí do posledního zabroušení jsou lidské ruce to jediné, co jejich výrobek pozná. Ani jednou do jejich tvorby nezasáhnou přístroje vedené počítačem nebo laserem. A tak nějak v moderním světě vznikla GREGIHO DÍLNA.

Hanka a Tomáš se pod značkou Gregiho dílna věnují ruční výrobě ze dřeva. Tomáš začal vyřezávat před osmi lety, kdy si jeho táta pořídil lupínkovou pilku. Pila zaujala Tomáše natolik, že zkusil něco málo vyřezat. Ve stejném roce už s její pomocí vytvořil dárky k Vánocům pro celou svou rodinu. Zákazníkům nabízí vyřezávané šperky, doplňky, hodinky nebo dokonce zakázku přímo na míru dle představ. Inspirace k výrobě nejčastěji pochází právě od samotných zákazníků, kteří dávají návrhy k různým motivům tvorby např. kolekce zvířátkových šperků nebo elegantní mahagonové žaludy a listy na krk.

Moderní technologie jsou z procesu výroby naprosto vypuštěny. Jediné, co Tomáš k výrobě potřebuje, jsou kvalitní tropická dřeva a komponenty z chirurgické oceli. Všechny produkty vznikají v malé dílničce za Prahou. V minulosti v dílně vypomáhala i Hanka, ta se dnes však stará o práci kolem. Zařizuje přípravu zboží, e-shop, správu kamenných obchodů, komunikaci se zákazníky, marketing a fotky. Autoři spolu netvoří jen pracovní duo, ale jsou i partnery za zavřenými dveřmi dílny.


Kategorie

Kde najdete moje zboží

> CVRK Letná

> CVRK Ostrava

> CVRK Václavák