Je libo perly, krystaly, minerály či drahokamy? Zuzana Melckenbeeck Vysoká je multifunkční umělkyní, jejíž největší vášní je mozaika interiérů. Co se týče její šperkařské kariéry, už v roce 2000 začala koketovat s měděnými drátky. 


Nedlouho na to přešla na chirurgickou ocel kvůli její hypoalergenní podstatě, pružnosti i tvarové stálosti, eleganci a její kráse. Nejraději se však věnuje i šperkům z bezolovnatého cínu s přídavkem stříbra, které též vyrábí v kombinaci s polodrahokamy, říčními perlami nebo sklem. Ty následně ještě patinuje, ošetřuje antioxidantem a leští. Někdy začíná u kamenů či minerálů, jindy nejprve zhmotní svoji představu ocelového šperku a posléze jej doplňuje různými korálky či polodrahokamy.

O nápady nemá nouzi, inspirací je jak její svět vnitřní, tak vnější svět a bezbřehá síla přírody. S mnohaletou šperkařskou praxí v ruce ji stačí vzít do ruky drátek a kleště, a je k nezastavení. Šperk se jí pod rukama doslova tvoří sám, bez předchozích návrhů.

To ovšem není pravda v případě, kdy pracuje na zakázce. To Zuzana ráda bere do ruky papír a tužku a připraví vám skicy konkrétních představ, ze kterých si budete moct vybrat variantu, která vám nejlépe sedne.


Kategorie

Kde najdete moje zboží

> CVRK Václavák