Ilona Fiurášková se narodila v Havířově, ale brzy vyrazila poznávat svět. Začala studiem Střední odborné školy sklářské ve Valašském Meziříčí a pokračovala ve studiu na Vyšší odborné škole sklářské v Novém Boru. Po jejím dokončení studovala chvíli v ateliéru Bořka Šípka...


...na fakultě architektury liberecké Technické univerzity environmental design... a poté se vydala do Prahy, která je již několik let její základnou.Odsud podniká cesty do světa. Má za sebou delší pobyt v Thajsku (kde pracovala jako divemaster v potápěčské škole), Malajsii, cestovala také do Číny, Venezuely, Brazílie, Ománu, Guatelaly, Belize a také procestovala většinu evropských zemí. V Holandsku pomáhala 2 měsíce v dílně známého sklářského umělce Bernarda Hessena .

Při svých cestách sbírá inspiraci, která silně ovlivňuje její tvorbu a přináší čerstvý vzduch do české kotliny.

Ve své tvorbě se Ilona Fiurášková zaměřuje na šperky a sklo do interiéru. Během studií začala pracovat s chirurgickou ocelí a její náramky a další šperky z tohoto materiálu dnes běžně potkáte na každé větší společenské události i na ulici, protože jejich obliba se již několik let drží na vysoké úrovni. Pokud potkáte v Praze někoho s náramkem z chirurgické oceli zdobeným pískováním, můžete si být skoro jisti odkud pochází. V novějších kolekcích kombinuje ocel s perspexem a zrcátky, pohrává si s kontrasty a zářivými barvami a tvary.

Věrná zůstává i materiálu, ke kterému měl zpočátku nejblíže, tedy ke sklu. Vytvořila několik hravých barevných kolekcí popelníků, dóz a mís. Často se zde objevuje inspirace přírodou, kaktusy, podmořským světem i květinami. V roce vystavovala své sklo v rámci studentské výstavy na Vodním hradě v České Lípě, o několik let později pak na festivalu skla Staroměstském náměstí v Praze. K největším úspěchům patří účast na výstavě českých sklářů v Českém centru v New Yorku v roce 2012.

Kolekce šperků " In acid we TRust"  je hrou kontrastů. Můžete si vybrat ze dvou zcela odlišných poloh – bláznivé geometrické obrazce, šperky s kouzlem diska osmdesátých let a na straně druhé elegantní květiny navždy zmrazené do chladného kovu a zároveň rozkvétající divokými barvami. Studená chirurgická ocel spojená s hřejivým barevným plastem. Přidejte semtam nějaké to zrcátko a dojem je dokonalý. Stačí jedna brož a vaše nudné oblečení z háemka získá punc jedinečnosti, pár náušnic a ze šedé myšky je královna večírku.

Perspexové náušnice z kolekce In acid we trust jsou barevnou smrští v každodenní šedi. Geometrické tvary a šest barev, z toho dvě fluorescentní, jsou poznávacím znamením této kolekce. Pistáciově zelená, starorůžová, fialová, oranžová, tyrkysová a fluorescentně zelená v různých kombinacích a jednoduchých tvarech se hodí pro každou příležitost. Od decentních malých koleček do kanceláře po extravagantní velké trojúhelníky na večírek v nejvíc trendy baru. Na výběr je z obrovského množství kombinací, pořídit si jen jeden pár by byl hřích!

Novější kolekce jsou elegantní kombinací matného černého nebo bílého perspexu v kombinaci se zrcadlovým perspexem  v odstínech zlatá, stříbrná a měděná. Vznikly náhrdelníky ,náušnice ,brože a také prstýnky, které vašemu outfitu dodají nepřehnédnutelý šmrnc.


 

 

Kategorie

Ženy > Šperky

Kde najdete moje zboží

> CVRK Letná

> CVRK Václavák

> CVRK Ostrava